Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Администрация агенции
Търсене

Пътуване по време на буря
Дата: 2011-07-29

Хората, които живеят на места, където ураганите, снежните бури, наводненията и земетресенията са обичайно явление, са наясно как трябва да действат при природно бедствие. Внезапните бури и урагани подвигат въпроса за подготовката на туристите, които пътуват в застрашени райони.

Ето няколко съвета за туристи-новаци.

Най-голямата грешка е да нямате информация за пътуването. Съхранявайте на едно място всички данни: номера на полета и на билета, часовете за излитане, потвърдените резервации, адреса на хотела. Така ще избегнете мъките да се свържете с туристическия си агент. Отделно си запишете полезни телефони и сайтове, например на авиокомпанията, на хотела, на туристическата агенция, на транспортната фирма, защото при бедствия са възможни всякакви промени в резервациите и разписанията. На тези сайтове със сигурност ще намерите актуални данни за ситуацията и намеренията на компаниите към техните клиенти, застигнати от бедствието.

Туристическите фирми реагират различно при извънредни обстоятелства. Авиокомпаниите предлагат варианти - могат да променят резервацията без допълнителни такси, да върнат парите или да предложат намаление за бъдещи полети.

Хотелите и компаниите за коли под наем също са гъвкави и предлагат различни опции. Препоръчваме, ако искате да промените или отмените резервацията си, да не го правите в последния момент, защото може да изгубите парите си. Не тръгвайте към летището без да сте се свързали с авикомпанията, за да сте сигурни, че полетът ще се състои.

Ако ураганът ви завари на летището, не се отдалечавайте от изхода за отвеждане към самолета и се вслушвайте внимателно във всички съобщения. На бюро информация най-вероятно ще се сблъскате с паникьосана тълпа и едва ли ще научите повече, отколкото на самия изход. Избирайте сутрешни полети, за да имате цял ден на разположение, ако нещо се обърка.

Уверете се, че батерията на телефона ви е добре заредена.

Нека в ръчния ви багаж има медикаменти, тоалетни принадлежности и комплект бельо, особено ако пътувате с прекачване. Това важи за всички пътувания, защото багажите понякога се губят.

Преценете добре, дали не си заслужава да сключите туристическа застраховка.

Според експертите, Европа е най-несигурна през януари, а районът на Карибите - през септември.


Печат на офертатаПечат
Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Документи | Пътуване по време на буря
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.