Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Администрация агенции
Търсене

Как да предпазим багажа си при пътуване със самолет
Дата: 2011-10-25

По данни на медийната група RTL съобщи, че броят на откраднатите или изгубени багажи по летищата се е увеличил с 40 % за последните 4 години, позовавайки се на данни на една от най-големите застрахователни компании в Белгия. През 2010 г. по летищата са изгубени над 20 милиона пътнически чанти.

Ето някои много полезни съвети, които дава онлайн туристическа агенция eSKY.bg на своите клиенти при пътуване със самолет и чието съблюдаване намалява до минимум шанса да попаднем в тази неприятна статистика.

Двойна проверка: Не трябва да се притесняваме да помолим служителя на летището, който обслужва багажа ни, да провери информацията, въведена на етикета върху багажа, преди той да се отправи към поточната линия. Това е изключително важно правило, особено ако имаме свързващ полет, тъй като невинаги пътническите чанти са изпращани директно към дестинацията ни. Така може да се наложи сами да вземем багажа си още при първото прекачване и после да го чекираме отново. Най-добрият начин да разберем дали това е така, е да се уверим на място, проверявайки етикета.

Достатъчно ясно обозначаване: Ключът към това е да поставим картички с имена, адрес и телефон на багажа си както във външни джобчета, така и във вътрешни. Във вътрешността на багажа си можем да сложим и информация за пътуването – така служителите от летището ще знаят накъде да насочат багажа, в случай че не могат да се свържат с нас.

Документиране на багажа: Можем да заснемем съдържанието на багажа и самата чанта или куфар. Това ще ни помогне както при идентифицирането на багажа, ако той изчезне, така и при предявяване на претенции за повреден или липсващ багаж.

Махнете всичко излишно: Преди да чекираме багажа си е добре да махнем всякакви стърчащи и висящи от него неща, за да избегнем опасността те да се откъснат или да причинят засядане на багажа.

Ранно пристигане: Когато чекираме багаж в рамките на 30 минути преди часа на излитане, има много голяма вероятност той да не стигне до самолета.

Багажът трябва да се отличава: Дали ще си купим нов раиран куфар или няколко многоцветни стикера, с които да украсим стария, няма значение. Важното е да направим багажа си забележим и различен от всички останали, почти еднакви черни или сини пътнически чанти. По този начин ще ни е много по-лесно да го отличим на багажната линия, а в случай на загуба, ще е много по-лесно разпознаваем от служителите на летището.

В заключение, един от най-сигурните начини да се подсигурим, че единствените неща, откраднати по време на пътуването ни, ще са прекрасните мигове, които ще отнесем у дома, е да се застраховаме. Капка превенция е равна на килограм мерки, които следват след като нещо вече се е случило. Ето защо, застраховката е едно от най-важните неща, с които трябва да се сдобием, преди да потеглим на път, съветват от eSKY.bg. Както по отношение здравето си, така и по отношение на вещите си.

Радослава Добрева
тел: 02/ 491 88 37
Глобул: 0893 302 998
поща:
radoslava.dobreva@esky.bg


Печат на офертатаПечат
Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Документи | Как да предпазим багажа си при пътуване със самолет
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.