Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Администрация агенции
Търсене

Как да организираме семинар
Дата: 2007-05-21

Организирането на семинар или обучение, започва с една от най-важните стъпки - намирането на подходяща конферентна зала или семинарна зала. Тя трябва да бъде на удобно за всички участници място. Предпочитани семинарни зали са обикновено тези, които се намират в хотели. Така се съчетава удобството на доброто разположение и възможност за почивка. Обикновено хотела предлага всичко необходимо за доброто протичане на семинара или обучението. Една много добре оборудвана технически конферентна зала трябва да предлага проектор с екран, мултимедия, кабелен и безжичен интернет, без които е немислимо адекватното протичане на едно обучение.

В повечето хотели има избор от конферентни зали с различен брой места. Ако семинара или обучението се провежда в тесен кръг от хора, малката, кокетна, добре оборудвана конферентна зала е най-подходяща за провеждането му. Създава се непринудена и приятелска атмосфера, която олекотява и допринася много за по-пълноценното усвояване на материала на семинара.

Ако обучението има за цел да достигне до по-голям кръг от хора, голямата, с много места и простор зала е подходящият избор. Тя трябва да е снабдена с голям екран и добра озвучителна система, за да може да достигне информацията до всички участници.

В зависимост от продължителността на обучението и групата от хора, за които е предназначена може да се избере хотел извън града и да се съчетае почивката с пълноценно проведено обучение. Така се създават и по-близки връзки между участниците. При по-дългосрочни обучителни курсове, конферентната зала в хотел, който се намира в града е удобна за всички. Достъпна и с възможност за провеждане на семинар дори и в извънработно време, ако не е възможно това да се направи по друго време на деня.

Освен подбирането на подходящо место, при организирането на семинар или обучение, е важно да се осигурят материали за всички участници. От голямо значение са рекламните материали - химикали, папки, визитни картички, за да може да има обратен контакт. Поканите за семинара трябва задължително да съдържат мястото на провеждане, програмата на семинара, точен адрес и телефони за контакт, темата на семинара и кой го организира. Трябва да се помисли за табелки с името на всеки участник в семинара и организаране на кафе паузите, и закуска или обяд, с кетъринг фирма, предложена от хотела или организирани от самия хотел. Ако има участници от друг град или населено място, е необходимо да се резервира в хотела, в чиято конферентна зала се провежда семинара, стая за по-голямо удобство на участниците.


Печат на офертатаПечат
Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Документи | Как да организираме семинар
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.