Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Администрация агенции
Търсене

Пътувайте в чужбина с задраничен паспорт
Дата: 2012-07-24

Преди заминаването за друга държава, се запознайте с изискванията на тази страна и правата си

Пътувайте в Европа с лична карта и с валиден международен паспорт.

Преди да тръгнете на път, проверете цените за роуминг в страните, които ще посетите, като това е особено валидно, ако се возите с автомобил.

Българите, които тръгват на Запад, понякога забравят, че са на територията на Сърбия и говорят спокойно, което им струва около 20 пъти по-скъпо от разговор, проведен от държава член на ЕС.

Колкото повече пътувате, толкова по-внимателно проучвайте споразуменията в ЕС за медицинско лечение, право на пренасяне на домашни любимци и къде, за какво и срещу кого можете да подадете оплакване.

Когато преминавате през вътрешни граници в ЕС, няма кой да ви поиска документ за самоличност, но ако влизате в Ирландия, Великобритания, Кипър, Румъния, Гърция и се завръщате в България, там документ за самоличност е необходим.

Пътуващи с автомобили българи съветват, ако ви издадат акт за автонарушение, презглава да тичате да го платите, защото може да ви санкционират и още по-жестоко, ако се опитате да се скриете.

Извън ЕС имате право на помощ от посолство или консулство на друга страна от съюза, ако вашата страна няма представителство там, където сте.


Печат на офертатаПечат
Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Документи | Пътувайте в чужбина с задраничен паспорт
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.