Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Администрация агенции
Търсене

Съвети за пътуване с деца
Дата: 2004-07-14

Предвидете за вас и вашето семейство допълнително време, за да преминете през охраната и въпреки това да бъдете навреме за полета ви. Трябва да пристигнете на летището най-късно един час преди полета, но ако полетът ви е в пиковите часове на деня (рано сутрин или в късния следобед) или ако пътувате с малки деца, трябва да предвидите повече време. Обадете се на авиокомпанията, с която ще пътувате или на летището за повече информация относно вашия конкретен полет. (Отминало е времето, когато можехте, тичайки през летището, да хванете самолета си.)

Преди да застанете на опашка за преминаване през контролните пунктове за пътници, пътниците трябва да обсъдят целия процес с техните деца, така че да не бъдат уплашени или изненадани. Родителите трябва да уведомят децата, че чантите им трябва да бъдат поставени в рентгенов апарат, но ще излязат от другия край, и че някой може да поиска да види обувките на мама, но ще ги върне и т.н.

Общи съвети за пътуване с деца

Всяко лице, независимо дали е възрастен чове или бебе, трябва да премине през проверка, за да премине по-нататък след контролния пункт за проверка на сигурността.

Цялото оборудване за дете трябва да мине през рентгеновия апарат, когато размерите го позволяват (напр. летни колички, колички с чадър, зимни колички, столчета за кола за бебета и за по-големи деца, раници, порт-бебе и др.).

Когато оборудването за дете не може да мине през рентгеновия апарат, то се проверява визуално и физически.

Родителите трябва да говорят с децата си, преди да дойдат на летището и да им кажат, че е противозаконно да отправят заплахи като "Имам бомба в чантата си". Заплахи, отправени на шега (дори от дете), могат да предизвикат пристигането на правоохранителните органи на контролния пункт за проверка на сигурността, забавянето на цялото семейство и да доведе евентуално до налагане на глоба или дори арест.

Помолете служителите, извършващи проверката, да ви помогнат да си съберете чантите и оборудването на детето, ако е необходимо.

Пътуване с бебета и малки деца

Рентгенови апарати

Целият ръчен багаж, включително чантите на децата, трябва да премине през рентгеновия апарат. Това означава всички седалки за деца, детски колички, чанти с пелени, одеяла, играчки и др., всичко, което се внася в самолета.

Бебетата и децата трябва да се вдигнат от зимните/летните колички, така че да преминат визуална и физическа проверка. Бебетата НИКОГА не трябва да бъдат оставяни в детска количка, когато оборудването преминава през рентгеновия апарат.

Да се провери дали всички чанти, които са окачени или поставени на детското оборудване, са взети от оборудването и са поставени в рентгеновия апарат.

За да протича по-бързо процесът на проверка, пътниците трябва да разглобят/сгънат детското оборудване, когато стигнат до контролния пункт и поставят оборудването на лентата на рентгеновия апарат.

Метални детектори

Ако при преминаване през метални детектори алармата се изключи, всяка аларма трябва да се провери за всяко лице (включително децата), преминаващи през металния детектор.

Ако лице носи дете през метален детектор и се включи алармата, тя се проверява както за възрастния, така и за детето.

Лицето не може да предаде детето на друго лице зад или пред тях по време на този процес.

Не предавайте детето си на служителя, извършващ проверката, да подържи детето. Той не може да държи или да се грижи за детето ви.

В най-добрия случай, ако детето ви може да ходи, най-добре би било то да премине през металния детектор само.


Печат на офертатаПечат
Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Документи | Съвети за пътуване с деца
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.