Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Администрация агенции
Търсене

Студентски пътешествия в Европа
Дата: 2001-08-10

Приключения и за тези, които по принцип са с "леки" портфейли

Пет човека с един билет

Добре е да знаете, че бизнесмените и правителствата в много страни, добре разбират, че независимо от вечната си липса на пари, студентът просто е длъжен да пътешествува в свободното си от учене време. Защото за него освен почивка, това е и възможност да разшири кръгозора си и следователно - не е безцелно загубено време.

Може, разбира се, да се възползувате от услугите на туристическите фирми. Може и да се обърнете към някоя от многобройните международни студентски организации. Но повечето европейски студенти предпочитат да пътешестват индивидуално. Така например, в страните от Бенелюкс е много популярно няколко души да си вземат кола на старо, чиято стойност обикновено е колкото цената на билета за един човек, да кажем, за влака от Ротердам до Рим, и да потеглят с нея на своето лятно пътешествие из Европа. А още по-евтино излиза да се довериш на съдбата и да тръгнеш на автостоп. За нашите студенти обаче, последният вариант, особено ако се насочват към Европа, не е нито лесно осъществим, нито особено препоръчителен независимо дали ще решат да минат през Румъния или през Югославия. Най-благоприятните за този род пътувания райони в Европа, са Франция, Австрия, Португалия и Испания, стига да успеете по някакъв начин да се доберете до там по по-сигурен, но и вероятно не така евтин начин на пътуване.

Ако се доберете на автостоп до Германия, също можете да считате, че трудностите са зад гърба ви - там спокойно можете да обикаляте вътрешността на страната с влак, което е доста евтино. Попитайте на касата на гарата в който и да е граничен немски град, и с приятна изненада ще научите, че във всеки делничен ден, там могат да ви издадат билет, до която поискате немска гара, само срещу 25 EURO, при това той важи не само за вас, а за пет души. Така, че колкото е по-голяма компанията, с която пътувате-толкова по-евтино ще ви излезе, а несъмнено и толкова по-весело и приятно.


Печат на офертатаПечат
Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Документи | Студентски пътешествия в Европа
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.