Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Администрация агенции
Търсене

Евтин "покрив" за студенти
Дата: 2001-10-21

Ясно е, че просто да се местиш от град на град, не е кой знае какво удоволствие, ако човек не успее да открие местата и начините за забавление, типични за даденото място. Затова нашият съвет е, да не се притеснявате и да се обърнете за съдействие към местните вузове - във всеки европейски град, където има университет, има и мрежа от студентски клубове или барове. Названията им са доста еднотипни, така че лесно можете да ги идентифицирате - "Менза", "Бункер" или просто "Бира". Последната, както и останалите алкохолни напитки се продават в тях на малко по-ниски цени от тези в магазините, което не е без значение за вечно безпаричните студенти. Освен всичко друго, тук непременно ще срещнете хора, които са на ваша-та възраст и с близки до вашите интереси.

Не забравяйте, че всички големи европейски музеи имат студентски цени за билетите, това важи и за някои дискотеки и други увеселителни заведения. Единственото условие е да не се притеснявате да попитате на касата за това. И разбира се, най-важното при вашето пътешествие все пак си остава подслона и храната, независимо къде сте попаднали по света.Всеизвестно е, че в чужбина (както а пропо и у нас), хотелите са доста скъпо удоволствие, затова си струва предварително да проучите възможностите и за други варианти на нощувка, там, за където сте се запътили.

Най-добре е да получите още от тук адресите и телефоните на студентските общежития и хотели, каквито съществуват във всеки по-голям европейски град, най-добре, от туристическите бюра на много туроператорски фирми у нас. Не забравяйте и най-важното, че всички услуги със студентско намаление ще ви бъдат предоставени, където и да се намирате, само срещу съответния документ, удостоверяващ, че сте студент - в случая, специална международна студентска карта, с вашата снимка, чието изваждане и у нас, не е проблем.


Печат на офертатаПечат
Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Документи | Евтин "покрив" за студенти
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.