Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Администрация агенции
Търсене

Пътешествие в Internet
Дата: 2000-11-02

Предполагам, че всички вие, които с нетърпение очаквате новите статии на любимия си портал и с интерес следите нашите рубрики, обичате да пътувате, общувате и печелите нови приятели. С други думи, потребителите на Journey.bg са хора, които обожават авантюрите, изненадите и динамичния начин на живот. Е, ако сте такъв тип личност, несъмнено често сте в движение.

Пътуването в чужбина е мероприятие, което изисква сериозна подготовка. В суетнята преди заминаването трябва да се свършат толкова много неща, че често се случва да пропуснем някое от тях. И все пак всичко е поправимо. Ако например, сте забравили да си купите разговорник, ще ви предложим един сайт, който със сигурност ще свърши добра работа. И въпреки че често поради липсата на време пренебрегваме тази важна част от подготовката на пътуването, разчитайки на "езика на тялото" и артистичните си способности, на познанията по английски (който смятаме за "пенкилер") или на осигурения ни екскурзовод, аз ви съветвам да прегледате сайта, за да не изпадате в нелепи и комични ситуации. Той предлага на всички, които пътуват в чужбина, страхотна възможност за нула време и без големи странични разходи да научат основните фрази и изрази, които се използват в различни страни. Ако ви остане един или дори половин свободен ден преди отпътуването, седнете пред компютъра, влезте в мрежата и посетете следната изключително полезна страница Travel & Language.

След като изберете езика, който владеете и този, който искате да понаучите, пред вас се отваря нова страница, където са изброени няколко категории - задължителен речник, числа, пазаруване, туризъм, посоки, забележителности и обществени места, време и дати. Когато изберете някоя от категориите, се появяват думи и фрази, написани на познатия ви език и преведени на този, който сте въвели като непознат. Сайтът предлага тази възможност за 74 езика, между които финландски, ирландски, латвийски и дори корейски. За нула време се научвате да поздравявате, да питате колко е часът, да се оправяте в пространството и други важни неща.

Особено полезна е опцията за произношение. Чрез нея можете да чуете различни фрази, произнесени от местни жители, и да ги запомните без затруднения. Страницата предлага и тест, чрез който да установите напредъка си в усвояването на чуждия език. Освен че е полезен, целият сайт е и особено забавен.

Така че не разчитайте на нищо друго, освен на самите себе си, подгответе се както подобава и на добър път!!!

Теодора Станчева


Печат на офертатаПечат
Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Документи | Пътешествие в Internet
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.