Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Администрация агенции
Търсене

Оптимистични прогнози за текущият туристически сезон
Дата: 2005-07-20

Пътешествие преведе за вас


Прогнозите за започналият в северното полукълбо туристически сезон са като цяло позитивни, тъй като няма никакви опасения и икономическите показатели са като цяло благоприятни. За момента не се очакват драстични промени, а и все още има значително търсене, особено в сферата на далечните пътувания. Краткосрочните очаквания са особено позитивни по отношение на пътуванията извън Европа, поради все още силното евро. Като добавка все по-голямото навлизане на нискобюджетните авиокомпании кара туроператорите да се насочват към по-далечни дестинации.

И все пак броят  на самостоятелните пътувания расте по-бързо от конвенционалните пакетни екскурзии, поради нарастващата конкуренция на авиопазара и възможността за онлайн резервации за настаняване на ниски цени.

Броят на туристите идващи от Америка продължава да расте, като постепенно се възстановява от големия спад през периода 2001 – 2003 г. През 2004 г. броят на американските туристи пътуващи до Канада, Мексико и отвъд океана е нараснал с 14 %. Въпреки това те бавно се връщат към Европа и за момента са привлечени главно към по-близки дестинации в Азия и Тихия океан, където ефекта от ниският долар е по-незначителен. Азия, Тихоокеанския регион, Близкия Изток и Африка се очаква да продължат силните си резултати, както чрез привличане на  външни туристи, така и чрез увеличаване на вътрешният туристически обмен.

Позитивни резултати за туризма във всеки регион на света

Световният туризъм продължава да се развива с бързи темпове

Световен Туристически Барометър

Антон Дойков


Печат на офертатаПечат
Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Документи | Статистика | Оптимистични прогнози за текущият туристически сезон
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.