Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Чифлик

п.к. 5661 тел.код 069613

Как да се подготвя за празниците

Коледа и Нова година

Вече навсякъде се усещат наближаващите празници. По улиците, в магазините, телевизия, интернет преливат от коледни и новогодишни украси, стоки и идеи. Както ми се струва, че има повече от месец до Коледа, така времето ми никога не стига за всичко, което искам да свърша. Сега съм решила да карам по план.

Традициите
Първото и най-важно нещо е да си планирам самия празник, според традициите на семейството. Всичко трябва да се съобрази с това, как се е празнувала Коледа по български обичай. Никога няма да се наглася към прекалено бляскавaта и натруфена английска Christmas.

Подаръците
Много е важно да започна от рано. Никога не бива да оставям подаръците за последния момент, когато 14 молионен Лондон се юрва по магазините - абсолютно невъзможна история.

Изхранване на домочадието
Започвам със списък на необходимите продукти за всички почивни дни и тържествени вечери. Разполагам с огромен хладилник и фризер, така че най-добрия вариант е здраво зареждане, поне седмица по-рано. Следващата фаза е изготвяне на менюто - традиционни ястия, някои нови и по-оригинални вкуснотии в името на разнообразието.

Поздравителните картички
Като се има в предвид, че всичките ни близки са в България се получава доста сериозен списък.

Празнично почистване
По празниците традиционно не се работи, трябва да приключа с тоя момент поне седмица преди старта.

Гостите
Още не знам дали някой ще идва, но вероятността е голяма. За целта трябва да приготвя спалните за гости - всичко необходимо, за да им е максимално удобно и приятно.

Коледни и новогодишни украси
Може би е малко рано за елхата и гирляндите, но все пак е добре да проверя къде са миналогодишните, какво може да се използва и какво ново трябва да се купи. Естествено всяка година трябва да се купи поне една нова играчка за елахата.

Май се започна...Ваня

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Празници - Как да се подготвя за празниците - Чифлик, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Чифлик, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Чифлик, снимки от Чифлик, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Чифлик, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.