Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Бургаска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Синеморец

п.к. 8279 тел.код 0550

Раят на България


Синеморец е разположено върху полуостров, южно от устието на река Велека, на 5 км. южно от Ахтопол и на 90 км. югоизточно от Бургас. Старите имена на селото са Галадзаки и Каланджа. От 1934 г. се казва Синеморец. До 1990 г. Синеморец попада в граничната зона между България и Турция и достъпът до него силно е ограничен.

Днес туристите могат свободно да посещават селото. Синеморец разполага с леглова база за над 1 000 човека в хотели, частни квартири и почивни станции. Голямото богатство на Синеморец са неговите плажове. Водата е бистра и топла от юни до септември.

Църквата в селото е с патрон Св. Георги. Намира се в западния край, кадето е бил центъра на старото гръцко селце. Църквата се и е реставрирана с частни дерения. Интересна е иконата на Св. Модест - покровител на земеделците и овчарите.

Създадена е електропреносна и водопроводна система, канализация и пречиствателна станция. Телефоните са изцяло цифровизирани има кабелна телевизия.

С красивата си природа село Синеморец е райско кътче на българското Черноморие. Зелените въли на Странджа, сребристите плажове, заливите с кристално чиста вода потапят в тишината и магията на природата. Това е последното курортно селище на Южното българско Черноморие, с прилежащи плажни ивици. Най-южните плажове на България са тук. Отдалечеността от градската суматоха и уникалните природни дадености гарантират пълноценен отдих и незабравими мигове.Димчо Димов

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Градове - Раят на България - Синеморец, Бургаска област, информация, история, култура, забележителности в Синеморец, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Синеморец, снимки от Синеморец, туризъм в Бургаска област, настаняване в хотели в Синеморец, Бургаска област; частни квартири в Бургаска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.