Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Бургаска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Синеморец

п.к. 8279 тел.код 0550

Плаж Липите

Райският плаж лаж Липите е романтичен, за двойки, търсещи тишина, спокойствие и романтикa
Райският плаж лаж Липите е романтичен, за двойки, търсещи тишина, спокойствие и романтикa

Винаги съм имала специално отношение към слънчевия Синеморец и неговите плажове. Селцето е истински природен рай, включен в национален парк Странджа.

Централният плаж на курорта, не е впечатляваща, но много от вас са имали възможност да се насладят на уникалната панорама, разкриваща се над устието на река Велека. Това бих нарекла "малко късче от рая" – ивица с фин пясък, разделяща солените морски води, който често предлагат големи вълни оцветени в тюркоазени цветове, от спокойното и уравновесено течение на река Велека.

И това не е всичко. Курортът предлага множество малки скрити плажове и уникални гледки. Един от най-впечатляващите и изключително красиви плажове е Липите. До него се стига само пеша, тъй като той попада почти в сърцето на националния парк.

Можете да паркирате на паркинга, до централния плаж на курорта. След като прекосите целия плаж, в южна посока, ще стигнете до отвесни, не много високи скали. След като се изкачите на върха на скалата, пред вас ще се открият зашеметяващи красоти.

Ако следвате пътечките в местността, за четвърт час ще откриете раят, наречен "Липите“.

Райският плаж лаж Липите е романтичен, предимно за двойки, които търсят тишина, спокойствие и романтикa. Това е един от малкото плажове в България, запазили девствеността си. До него се стига предимно пеш, разположен е на 1.5 км. от Синеморец.

Плажът е неохраняем, няма чадъри и заведения, капанчета и досадни тълпи курортисти.форум на пътешественика
2 мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Природни - Плаж Липите - Синеморец, Бургаска област, информация, история, култура, забележителности в Синеморец, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Синеморец, снимки от Синеморец, туризъм в Бургаска област, настаняване в хотели в Синеморец, Бургаска област; частни квартири в Бургаска област.
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.