Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Бургаска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Царево

п.к. 8260 тел.код 0550

Почивка в Царево


Искахме почивката ни да съчетава море и спокойствие, но не чак такова, че да изберем някой запустял къмпинг. И така, спряхме се на Царево. Не беше прекалено застроено, нямаше много хора, намерихме си и приятна самостоятелна квартира, на много прилична цена. Пък и предвидливо си бяхме взели отпуската края на август и началото на септември, което предполага края на сезона.

Царево ни посрещна с тридневно лошо дъждовно време и вече бях на мнение, че тотално сме си пропилели почивните дни, когато се показа слънцето и се отпарвихме на нашата опознавателна разходка.

Бързо се ориентирахме към плажа Нестинарка, където всъщност ходеха всички летуващи тук. Виж там вече ми хареса, най-вече водата, защото не беше обрасла с водорасли и доста на вътре в морето все още е плитко, до колене, идеално за мен, да не се удавя. До Нестинарка на всеки половин час тръгваше влакче, но ние често сутрин ходехме пеш, а като ни напечеше много и ни домързи, се мятахме на влакчето. По пътя се тъпчехме със смокини от дърветата, които можехме да достигнем.

Друг плаж, на който може да се отиде е Арапя. Там има и къмпинг. Също много хубав, но на мен повече ми допадна Нестинарка. До като се стигне до този на Арапя, можеше да се свариш в един автобус или микробус, да не говорим че така се претъпкваха, че качването беше мисия невъзможна. И пътя беше ужасно прашен. С две думи не ми хареса чак толкова, че да отидем повече от два пъти.

Спокойствието на Царево бързо ни омръзна и често отскачахме до Приморско или Китен, да разнообразим. За заведения изобщо не мога да говоря, камо ли за дискотека. Единствено ни хареса ресторант „Рибна среща”, където вечеряхме почти всяка вечер различни ястия от риба. Очаровахме се от риба Ватус и сос Скурдаля. И сега като се сетя ми се прияжда и ако някога посетим отново Царево, то ще е само заради този ресторант и тази риба, а също и заради милата ни хазяйка, на която последния ден счупихме прозореца (в желанието си да убием един комар), а тя изобщо не ни се скара, само вдигна рамене и каза „Случва се…”форум на пътешественика
2 мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Пътеписи - Почивка в Царево - Царево, Бургаска област, информация, история, култура, забележителности в Царево, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Царево, снимки от Царево, туризъм в Бургаска област, настаняване в хотели в Царево, Бургаска област; частни квартири в Бургаска област.
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.