Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Добричка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Шабла

п.к. 9680 тел.код 05743

Град Шабла

Град Шабла се намира в близост до град Каварна, на 83 км. североизточно от Варна и на 24 км. от българо-румънската граница. Град Шабла е развиващ се морски курорт, с чист и приятен за почивка плаж и топли минерални извори. Известен е с първото нефтено находище, открито у нас.

Нос Шабла е най-източната географска точка на България. На него се извисява и най-старият морски фар на Балканите.

За любителите на подводният туризъм ще е любопитно да знаят, че в морето около Шабла има множество потънали морски съдове, включително подводници от Втората световна война.

В района на Шабла се намират две защитени територии:

Шабленското езеро Лиман, разположено до самия морски бряг, е прекрасно място за туристите и любителите на риболова.

Шабленската тузла се намира недалеч от езерото Лиман. Представлява лагуна, чието дъно е богато със сероводородна тиня, използвана за калолечение.

Курортното градче Шабла предлага отлични условия за селски, еко, лечебен, културен и ловен туризъм. Разполага с хотели, вили, квартири и почивни бази.форум на пътешественика
1 мнениеИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Градове - Град Шабла - Шабла, Добричка област, информация, история, култура, забележителности в Шабла, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Шабла, снимки от Шабла, туризъм в Добричка област, настаняване в хотели в Шабла, Добричка област; частни квартири в Добричка област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.