Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Пазарджишка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Брацигово

п.к. 4579 тел.код 03552

Атолука


Днес с Магито си направихме поредното неделно пътешествие. За посока си избрахме Равногор, като по пътя настоях да разгледаме и Брацигово - отдавна му се каня да го посетя. Така първо разгледахме Брацигово, или поне центъра му. Извадихме фотоапаратите, като японски туристи, само където Магито ме засенчи с новия й апарат и аз само от време на време си вадех сапунерката. Хубаво градче е, но след като толкова време се канех да го посетя очаквах повече.
   
Потеглихме нагоре към Равногор и по пътя Магито каза, че едни нейни познати щели да ходят в някакво място, само където се сещаше единствено, че започва с “А” и е някъде там. След като стигнахме в селото видяхме табела за Атолука и двамата си казахме, че трябва да е това. Попитахме за всеки случай и един дядо и той ни каза да караме само по асфалта и ще стигнем. Това хубаво, но ние дори не знаехме какво търсим. Честно казано преди днес, не бях и подозирал за съществуването на Атолука (в смисъл, не бях го и чувал). Не знаехме дали е местност, дали е село… и дори как ще разберем дали сме стигнали.
   
Атолука се оказа вилно-туристически център в планината на няколко километра от Равногор. Заобиколено от всякъде с планини и иглолистни дървета, изпълнено с много вили. Невероятно красиво място! Единствено не разбрах, дали вилите са частни или туристически. Като цяло имаше много малко хора - никакво движение, а толкова красиво! Единствения шум се създаваше от птичките. Имаше и сняг. Зарадвах се, че все още успях да направя няколко снежни топки, след като тази зима не видях истински сняг. Минзухарите точно бяха цъфнали и имаше огромна поляна с тях.
   
Като цяло много се зарадвах на Атолука - най-вече факта, че все още има такива кътчета за туризъм, които не са прекалено комерсиализирани и може би искат да останат такива.форум на пътешественика
4 мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България През уикенда - Атолука - Брацигово, Пазарджишка област, информация, история, култура, забележителности в Брацигово, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Брацигово, снимки от Брацигово, туризъм в Пазарджишка област, настаняване в хотели в Брацигово, Пазарджишка област; частни квартири в Пазарджишка област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.