Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Смолянска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Ягодина

п.к. 4835 тел.код 030419

Село Ягодина

Разположено е в близост до българо-гръцката граница на около 30 км от гр. Девин. Пътят към Ягодина минава през невероятно красивото Буйновско ждрело и се вие покрай началото на р. Кричим.

На 2 км встрани по пътя се намира местността Хаджийски дол, известна с т. нар. Дяволски мост – природно скално образование, за което легендата разказва, че може да бъде преминато само от Дявола. Районът е любимо място за пещерняци и туристи заради многобройните забележителности, туристически пътеки и над 120 пещери, повечето от които неблагоустроени.

Хората на с. Ягодина са дружелюбни и се славят с традиционното родопско гостоприемство. В хотелите и къщите за гости в селото ще намерите чудесни условия за кратък или по-продължителен престой.

От селото започват три екопътеки с различна трудност и продължителност. Най-голямата забележителност на селото е намиращата се в непосредствена близост (на 2 км от разклона за селото) Ягодинска пещера, която със своите 10 км лабиринти е най-дългата пещера в Родопите.Дарина Андонова

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Градове - Село Ягодина - Ягодина, Смолянска област, информация, история, култура, забележителности в Ягодина, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Ягодина, снимки от Ягодина, туризъм в Смолянска област, настаняване в хотели в Ягодина, Смолянска област; частни квартири в Смолянска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.