Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Смолянска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Стойките

п.к. 4715 тел.код 03021

Уюта на селската къща


Ако искате да съчетаете удоволствието от карането на ски с уюта на селската къща елате в село Стойките. То е само на 5 км от ски курорта Пампорово.

Тук ще можете да си отпочинете след спускането по пистите, заобиколени от грижите и вниманието на вашите домакини, сгрени от огъня в камините и искрящото вино в чашите ви.

Село Стойките се намира на 6 км. западно от курорта Пампорово и 5 км. югоизточно от архитектурния резерват Широка Лъка. Има неповторимо природно съчетание от слънце, здравословен планински климат, гори и поляни! Подходящо е както за зимен, така и за летен селски туризъм. Забележителни обекти и феномени в района са Триградското ждрело, Ягодинската пещера, астрономическата обсерватория на връх Рожен, язовир Доспат.

Село Стойките е с изключително чиста околна среда, с много слънчеви дни през цялата година. Тук туристите се наслаждават на разнообразна почивка - съвсем близо до многолюдния курорт Пампорово, с неговите ски писти и съвременни начини на развлечения.

В някои от махалите на Стойките са запазени старинни къщи с оригинална родопска архитектура. В селото се намира една от най-хубавите църкви в Родопите. Тук хората са усмихнати. Какъвто и да е живота им, рядко ще ги видите угрижени за дълго. Жизнеността им сякаш черпи енергия от планината. У всеки от тях без значение от възрастта му се стаява тихата мъдрост на стария планинец.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Градове - Уюта на селската къща - Стойките, Смолянска област, информация, история, култура, забележителности в Стойките, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Стойките, снимки от Стойките, туризъм в Смолянска област, настаняване в хотели в Стойките, Смолянска област; частни квартири в Смолянска област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.