Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Варненска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Златни пясъци

п.к. 9007 тел.код 052

Спорт на море и планина


През летния сезон планините предлагат разнообразни възможности за активен туризъм и отдих. Туристите имат възможност да разнообразят престоя си с програми за пешеходен, вело и конен туризъм, делта и парапланеризъм, парашутизъм, водни спортове, скално катерене, спелеоложки туризъм, състезания по ориентиране, скаутски лагери и др.

Удобни писти и съоръжения за ски туризъм и зимни спортове предлагат Рила, Пирин, Родопите, Витоша и Стара планина. Продължителността на ски сезона в средно високите и във високопланинските курорти е до 190 дни. Общата дължина на ски пистите е над 80 километра с денивелация до 1500 м.

Курортите Пампорово, Боровец, Банско и Алеко разполагат с целогодишно функционираща база за настаняване, както и инфраструктура за зимни спортове (лифтове, писти за ски-алпийски дисциплини и ски-бягане) в процес на обновяване и развитие. В отговор на съвременното търсене се утвърждават и нови центрове за ски-туризъм: Смолян, Чепеларе, Добринище, Мальовица, Семково и др.Иво Маринов

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Спорт - Спорт на море и планина - Златни пясъци, Варненска област, информация, история, култура, забележителности в Златни пясъци, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Златни пясъци, снимки от Златни пясъци, туризъм в Варненска област, настаняване в хотели в Златни пясъци, Варненска област; частни квартири в Варненска област.
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.