Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Софийска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Челопеч

п.к. 2087 тел.код 07185

Коледни заговезни

Коледните заговезни поставят началото на рождественския пост. По време на поста не се ядат храни от животински произход.

Според православната църква на 15 ноември започват Коледните заговезни, след които следват 40-дневните пости. Постът, който приключва на 25 декември, се нарича Малка четиридесетница, за разлика от Голямата четиридесетница (Великденския пост).

По своята строгост Рождественският пост отстъпва на Великия и Богородичния пост и не се различава от Петровия. В много устави дните от 20 до 24 декември са свързани с по-големи ограничения подобно на дните преди Великден.

По време на поста не се ядат храни от животински произход – месо, мляко, сирене, яйца, кашкавал. Олио и вино може да употребява без сряда и петък.

На Никулден - 6 декември, се разрешава риба и вино.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Празници - Коледни заговезни - Челопеч, Софийска област, информация, история, култура, забележителности в Челопеч, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Челопеч, снимки от Челопеч, туризъм в Софийска област, настаняване в хотели в Челопеч, Софийска област; частни квартири в Софийска област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.