Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Софийска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Радуил

п.к. 2043 тел.код 07129

В полите на Рила

Манастир Покров Богородичен
Манастир Покров Богородичен

Село Радуил е сгушено в полите на Рила планина. Село Радуил е на 8 километра от ски курорт Боровец и на 80 километра от град София.

В радиус от 15 километра, в Долна Баня и Костенец, се намират три минерални извора с открити басейни. По поречието на река Ибър и река Марица, които минават през село Радуил, има прекрасна възможност за пикник и излет. На два километра над Радуил се намира манастир Покров Богородичен, който е изграден върху древно светилище, а в околностите има няколко параклиса, някои от тях построени през XVIII век.

Интересно събитие е международния фестивал на боба, който се провежда през месец септември. В него участват много певци и танцьори от различни държави, с богата фолклорна програма, като най-оригиналните, в чест на боба, който е на почит сред местните жители, се награждават.


Село Радуил е сгушено в полите на Рила планина

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Градове - В полите на Рила - Радуил, Софийска област, информация, история, култура, забележителности в Радуил, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Радуил, снимки от Радуил, туризъм в Софийска област, настаняване в хотели в Радуил, Софийска област; частни квартири в Софийска област.
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.