Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Софийска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Бели Искър

п.к. 2011 тел.код 071227

Сред очарователен планински пейзаж

Село Бели Искър, се намира в подножието на връх Мусала. Разположено е по поречието на един от притоците на река Искър, а именно Бели Искър, от където произлиза и името му. То отстои на равни разстояния 7 км от курорта Боровец и 7 км от гр. Самоков. Друго предимство е и близостта му до София. Разстоянието между Боровец и Бели Искър може да бъде изминато с голямо удоволствие и пеша, като по пътя гостите на селото могат да се насладят на очарователния планински пейзаж.

Най-голямата забележителност в Бели Искър е национален парк Рила. Паркът Рила е направен така, че туристите да могат да разгледат всичко, построени са 8 моста. От първия мост започва и екопътеката, която преминава през всяко мостче и всяка забележителност на парка, една от които е визуалната площадка. Тя е изградена в гората, направени са стълби, които преминават през скали и стигат до място с красив панорамен изглед.

Красивото село Бели Искър привлича туристи с прекрасната си природа и атмосфера, през цялата година. Тук се провежда единствения по рода си празник на Рилски зелник, който се провежда в края на юни и се организира от местното туристическо сдружение. Естествено, най-голямото събитие тогава е състезанието за приготвяне на най-вкусен зелник. За гостите на селото тогава се организират специални прояви като изпълнения на народни песни и танци, дегустация на местни специалитети, представяне на местните обичаи и традиции и демонстриране на характерните за региона занаяти.

Стана традиция всяка година в края на август тук да се провежда и националния рок фестивал РОК В РИЛА.

Бели Искър е част от курортно-туристическата локация Самоков - Боровец - Бели Искър.

Сред тази изключително красива природа са разположени множество хотелчета и вили, които предлагат целогодишно своето гостоприемство на гостуващите в региона. Повечето от тях са изцяло за самостоятелно ползване.

Възможности за спорт: ски, туризъм, риболов, футбол, волейбол, федербал др.

Може би дестинация Бели Искър ще стане една от любимите ви за отдих в края на работната седмицата. А защо не?!?Таня Трифонова
Красивото село Бели Искър привлича туристи с прекрасната си природа и атмосфера По време на празника Рилски зелник се организират специални прояви с изпълнения на народни песни и танци, дегустация на местни специалитети, представяне на местните обичаи и традиции и демонстриране на характерните за региона занаяти

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Градове - Сред очарователен планински пейзаж - Бели Искър, Софийска област, информация, история, култура, забележителности в Бели Искър, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Бели Искър, снимки от Бели Искър, туризъм в Софийска област, настаняване в хотели в Бели Искър, Софийска област; частни квартири в Софийска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.