Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Врачанска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Бяла Слатина

п.к. 3200 тел.код 0915

Ценоразпис за селски туризъм

Нашенец с лула, Чудомир
Нашенец с лула, Чудомир

Те го и ценорасписо, като
у скобите съм турил пояснениа,
за по-наясно.

ЦЕНОРАСПИС

Спане

  • У одаята с исглед накъмто барата - два лева на креват
  • У одаята с исглед накъмто дворо - един и педесе, пак на креват.
    (и двете такси са независимо за мъжко ели за женско, ама ако некоя ми фане окото, моем да напрайм остъпка с некакви процентове)

Ядане

  • Закуска - пържени филий с кисело млеко една паничка
  • Обет - пържена лютеница, пръжки с боб, картофена чорба и компот (секи път различно, само компота е секогаш)
  • Вечера - яйцета на очи, ели бъркани (секи път различно) и ена малечка шльокавица, по желание на клиенто, с мезе торшиа, а летоска домат ели краставица
  • Сичко наедно - два и педесе, секи ден
    (ако неко ден ми ареса компаниата, може да отпущим по ена голема кайсиева, за бес пари)

Хигиенски нужди

Ако некой му се прикъпе слочайно, може летоска у барата, а зимъска у цинково корито, с ладка вода от котел. И у двата случая претвиждаме търкане на гръб с кисе, от назе. Ако търка Глигорица, таксата е лев и осемдесе, ако търкам язе таксата става на лев и педесе, що съм по-як.

Ако некой си мие забите, да си носи паста, що у Добролево немаме. Ние заран, като се нажабурчиме с шльокавица и не завъждаме микробе. Сапун нема нужда да се носи, ние имаме ператен. Он се не пеняви като грацкия, ама отмива добре.

Нужник си имаме у дворо и е екологически исправен. Секи път, като се размерише, та почне да люти на очите, му фъргам вар. За него таксата е двайсе стотинки на исхождане, става дума за голема нужда (леле а Натка расправа, че у градо зимат по педесе стотинки). Иначе пикането може и у дворо, за бес пари, ама гледай да не е у саденото.

Торизам и други заебавки

Отиване (и завръщане) до гората за гъби ели е тека, само за расодка, с придрожвач (язе) - един лев натам и един лев навам, става на въпрос за пеша.

Ако е с яздене на магаре, таксата е секи път различно, що требва да го пазарим от друк, що мойта магарица Живка е проклета и може да стане неко сакатлък. Ама нема да се върже повече от два лева нанатам и два лева нанавам, сметам язе.

Посештение на хоремаго с придрожвач (язе) - педесе стотинки сичко, ама кво си викнеш на Витка ели Благой, си плащаш оделно.
Ако викнеш нещо и на мене (ама да не е лимоната) таксата отпада. А па, ако тръгнеме сички тористе у група - един е за бес пари, ама вие че си се разберете кой.

Издойване на коза (ели офца) с инструктор (Глигорица) - осемдесе стотинки.

Издойване на крава, пак тека - лев и двайсе.

Цепене на дърва с манара и инструктор (язе) - два и педесе за кубик.

Копане с малечко мотиче у дворо - един и десет на фитириа (по грацки май се вика леха).

Копане със сащинска мотика на кукуруз ели лозе - два и двайсе на рет.

Чистене на кочината на прасето Гошко - осемдесе стотинки.

Изфъргане на тор от оборо до улицата - лев и четиресе на количка.

Други - наспорет клиенто.
(у други олизат Глигорица да ви пее като едете, ели язе да ви водим до казано, да видите как се пече рикия, ели текива неща)

Забелешка

Ако дойде чожденец ели чожденка, в независимос от каде е, в смисал на даржава, таксата веднъга се преобръща у еврота, по същите цени. И да си водат превеждач.

Добре дошле у назе!Алтимир Сираков

форум на пътешественика
4 мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Етнографски - Ценоразпис за селски туризъм - Бяла Слатина, Врачанска област, информация, история, култура, забележителности в Бяла Слатина, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Бяла Слатина, снимки от Бяла Слатина, туризъм в Врачанска област, настаняване в хотели в Бяла Слатина, Врачанска област; частни квартири в Врачанска област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.