Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Смолянска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Студенец

п.к. 4878 тел.код 03053

Преди заминаване в отпуск

Проверете дали не липсва част от екипировката

Докато стягате куфарите за ски почивката, внимателно проверявайте дали не липсва нещо от екипировката. Този спорт може да бъде както полезен, така и рисков. За да се извлече ползата и удоволствието от него е нужно всяка част от тялото да е добре защитена. Ако сте пропуснали нещо в бързината - спокойно. Дори и най-малкият детайл от екипа може да се открие в специализираните магазини.

Преди да си изберете дрехи за какъвто и да е вид зимно пързаляне, е нужно да си направите сметка с колко пари разполагате.

Малко преди пътуването установявате, че ските са ви остарели и се нуждаете от нови. Можете да си ги купите на цени, вариращи от 100 до 400 евро. Стойността им се определя от модела и автоматите. От 80 до 300 евро струват ски обувките, които също се оскъпяват от марката и екстрите. Някои от тях са със системи за ходене, за спускане и такива, влияещи на наклона при карането. Щеките са по 10 до 50 евро.

Освен че осигурява комфорт и е част от външния облик, каската основно е за защита. Повечето имат UV стабилизирана поликарбонатна черупка, осигуряваща голяма здравина и ниско тегло. Цените им започват от 50 и стигат до 100 евро. Разликата е единствено в марката.

Задължителни са и ски очилата. Продават се срещу сумата от 20 до 100 евро. Колкото са по-скъпи, толкова повече е гарантирана защитата на очите от слънцето. Важно е покритието и да са с поларизиран филтър за пречупване на UV лъчите. Най-скъпи са диоптричните, които не се изпотяват. Някои от тях са и със специална плака за мъгла.

Не по-маловажни са и ръкавиците за ски. Ако са обикновени, могат да се купят за 5 евро. До 50 евро се търгуват дишащите от материя с изолация.

Освен атрибутите за спускане, в специализираните магазини се предлагат и екипи за този вид спорт. Обикновените якета са по 80, а панталоните по 70 евро. Ако предпочитанията са дрехите да бъдат от водозащитна и дишаща материя, цената на якетата е от 100 до 150, а на панталоните - до 120 евро. Поларите за ски са по 20 евро.

За зимния спорт от значение е и бельото, което също предпазва от измръзване. За целта то се предлага в термовариант срещу 30 евро, а по 10 са чорапите.

За да е по-удобно пренасянето на ските си пригответе и калъф. Ако нямате в наличност може да се купи на цени от 20 до 50 евро. Чантите и раниците за ски обувки струват от 20 до 50 евро. За да успеят да задоволят различните телосложения, дейности и условия на времето, моделите се предлагат в различни дизайни и размери. Като аксесоари търговците предлагат и държач за лифт карта, както и лепенка за пренасяне на ските само срещу 2 евро.

Добре е да имате под ръка и маска за лице. Ветроустойчивите козметични продукти предпазват носа и устата и струват 10 евро.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България В планината - Преди заминаване в отпуск - Студенец, Смолянска област, информация, история, култура, забележителности в Студенец, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Студенец, снимки от Студенец, туризъм в Смолянска област, настаняване в хотели в Студенец, Смолянска област; частни квартири в Смолянска област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.