Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Пазарджишка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Широка поляна

п.к. 4850 тел.код 03553

Подгответе автомобила за пролетта


Какво да правим с автомобила си, когато времето се затопли? Прочетете съветите на Пътешественик, защото практически са валидни за всички коли.

На първо място е цялостното почистване на автомобила. То е важно за отстраняването на остатъците от солта на пътя, използвана за разтопяване на снега. Уверете се, че са добре почистени всички места под автомобила и вътрешната част на арките на колелата. Солта е агресивна субстанция и ако не бъде отстранена, може да доведе до корозия и следователно до скъпи ремонти след няколко години. Пясъкът от пътя може да повреди боята на каросерията. Ако това се случи, е необходима незабавна поправка на засегнатите зони.

Както пролетно време почистваме основно домовете си, така е време да се погрижим и за интериора на автомобилите си. Вследствие на продължителната употреба на отоплителната и вентилационната система вътрешната страна на предното стъкло е покрито с мръсен слой. Този слой може да се превърне в истински проблем за безопасността, защото съществува голям риск от загуба на видимост при попадане на директна слънчева светлина върху стъклото.

Солта от пътя, влагата и праха, които внасяме в автомобила заедно с обувките си, могат да предизвикат неприятна миризма в купето. За да предотвратим миризмите, трябва да почистваме от време на време стелките на пода. През зимните месеци ледът на предния прозорец е "взел своя данък" от перата на чистачките. Нов чифт пера ще ви помогне да имате по-добра видимост. В същото време трябва да проверите дали гумените уплътнения на прозорците и вратите са в добро състояние.

Пролетта също така е отличното време за истинско почистване. Изхвърлянето на всички неща, които търкаляте в багажника си, но никога не използвате, ще се отрази благоприятно и на джоба ви. Пренасяните ненужни вещи увеличават теглото на автомобила и респективно разхода на гориво. Между другото - багажниците за ски на покрива също увеличават драстично разхода на гориво.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България На път - Подгответе автомобила за пролетта - Широка поляна, Пазарджишка област, информация, история, култура, забележителности в Широка поляна, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Широка поляна, снимки от Широка поляна, туризъм в Пазарджишка област, настаняване в хотели в Широка поляна, Пазарджишка област; частни квартири в Пазарджишка област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.