Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Пазарджишка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Юндола

п.к. 4629 тел.код 035419

Курортен комплекс Юндола


Местността Юндола се намира на 16 км северозападно от Велинград и на 26 км южно от центъра на гара Белово, на 1 400 м средна надморска височина, разположен между Рила и Родопите.

Представлява обширна поляна с дължина около 3 км и ширина 1 км. Известен български планински курорт, предоставящ на туристите кокетни вили и станции на различни ведомства, заведения и ресторанти с местни специалитети, ски писти с влекове през зимата. Юндола е отправна точка за различни маршрути в двете планини и част от главен път 84.

Името на местността произлиза от думата "юндол", което означава пазар за вълна.

От централната автогара във Велинград тръгва автобус до с. Юндола. Пътят е много живописен и минава по поречието на река Луковица. Пътуването отнема приблизително 30 мин.

Ако останете в Юндола няколко дни, посетете резерватите Рогачица и Валявиците в Рила. Не пропускайте да видите Лалетата в местността Филибишка поляна, както и яребиците в местността Черновец в Родопите. Непременно се разходете сред девствените гори на местността Кладова и се насладете на невероятния изглед от връх Милеви скали и природната забележителност Пашови скали.

Голямо удоволствие ще ви достави разходката от Юндола до с. Света Петка (15 км от Велинград), до което води тясна горска пътека. Това е единственото селище в областта, където все още се създават невероятните чипровски и котленски килими.Михал Ямаков
Юндола се намира на 16 км северозападно от Велинград и на 26 км южно от центъра на гара Белово Пътят от Велинград е живописен и минава по поречието на река Луковица Курортът предлага кокетни вили и станции на различни ведомства Местност Юндола е обширна поляна с дължина около 3 км и ширина 1 км Юндола е отправна точка за разнообразни маршрути в Рила и Родопите

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Градове - Курортен комплекс Юндола - Юндола, Пазарджишка област, информация, история, култура, забележителности в Юндола, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Юндола, снимки от Юндола, туризъм в Пазарджишка област, настаняване в хотели в Юндола, Пазарджишка област; частни квартири в Пазарджишка област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.