Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Пазарджишка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Паталеница

п.к. 4418 тел.код 03516

Село Паталеница

Снежното очарование на село Паталеница
Снежното очарование на село Паталеница

Село Паталеница се намира на 12 км от град Пазарджик. Село Паталеница не е обикновено село, то се радва на голям интерес и привлича със своята магия и с кристално чистия си въздух и природа. Тук можеше да разгледате и една от най-старите български църкви, която наскоро бе призната и за паметник на културата, с византийска архитектура и запазени стенописи - църквата Свети Димитър, реставрирана през 2007 г. с финансовата подкрепа на еко комплекс Флора.

Тук можете да отидете и на театрално представление на театрална школа Петровден.

Ако обичате да бъдете близо до планината, то еко пътеките ще Ви отведат до различни и интересни места в Родопите.Илиана Налбантска
Село Паталеница е сгушено в подножието на Родопа планина Църква Свети Димитър в село Паталеница

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Градове - Село Паталеница - Паталеница, Пазарджишка област, информация, история, култура, забележителности в Паталеница, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Паталеница, снимки от Паталеница, туризъм в Пазарджишка област, настаняване в хотели в Паталеница, Пазарджишка област; частни квартири в Пазарджишка област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.