Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Тетевен

п.к. 5700 тел.код 0678

Вси Светии

Впечатлява църковният олтар
Впечатлява църковният олтар

Църквата "Вси Светии" се намира в централната част на град Тетевен. Тя буквално се извисява над целия град. Църквата е построена през 1830 година и представлява изключение от всички църкви, строени през периода, в който България е под турско владичество.

Църквата впечатлява изключително силно със своя външен вид и размери – 31.1 метра дължина, 14 метра широчина и стени дебели приблизително 1.5 метра.

Двете големи камбани на църквата са излети в Москва. Амвонът, който украсен с дърворезба е донесен от Дебър, а иконите, които също са богато декорирани с дърворезба, са рисувани от майстори от Тетевен.Валентин Христов
Намира се в централната част на град Тетевен. Църквата се отличава от посестримите си, строени през годините на турско робство Олтарът е богато декориран с дърворезба Стенописи от купола Библейски фрагмент от отлара Двете големи камбани на църквата са излети в Москва

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Църкви - Вси Светии - Тетевен, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Тетевен, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Тетевен, снимки от Тетевен, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Тетевен, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.