Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Бургаска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Царево

п.к. 8260 тел.код 0550

Ургури


Разположена е на площ от 10 000 кв.м, край с. Българи, Царевско. Изградена е от траките, а е доукрепвана в следващите векове. Понастоящем крепостните стени не надхвърлят 1 м височина. Във вътрешността на крепостта личат останки от вътрешно укрепление с площ 1 000 кв.м. В крепостта се намират и основите от голяма трикорабна черква.

Селото до 1934 г. се е наричало Вулгари, за което се смята, че е видоизменено от Ургари, Ургури. Някои автори предполагат, че тук е заселено прабългарското племе ургури със задачата да охранява българо-византийската граница. Село Българи е странджанското село с най-добре запазена нестинарска традиция.

Село Българи се намира на 18 км югозападно от гр. Царево (бивш град Мичурин). Крепостта Ургури се намира северно от селото.Стефан Димитров

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Крепости - Ургури - Царево, Бургаска област, информация, история, култура, забележителности в Царево, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Царево, снимки от Царево, туризъм в Бургаска област, настаняване в хотели в Царево, Бургаска област; частни квартири в Бургаска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.