Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Софийска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Боровец

п.к. 2010 тел.код 0750

Джип сафари


В истинско приключение може да превърнете ваканцията си в планината. Джипсафари или пешеходни турове из Рила са сред най-новите предложения на Балкантурист. Те са достъпни за всички българи, които отдъхват в жегите в модернизирания хотел Рила. Организиран е целодневен сафари тур до Седемте рилски езера. Ако пък искате да се насладите на природата само за няколко часа, можете да изберете маршрутите с джип през Сефер Чешма до язовир Искър или до Черната скала. В язовира можете да се повозите и на лодка и да си направите пикник на брега.

Пешеходните турове също ще опровергаят мнението, че през лятото в планината е скучно и няма забавления. Можете да отидете с водач до ловната хижа Ситняково на Фердинанд или до тази на регента принц Кирил - Саръгьол.

Ако търсите гледка, спираща дъха, за вас е Черната скала. Тя се извисява на 135 м, а в подножието й извира река Сливница. Тур през Ястребец ще ви отведе и до най-високия връх на Балканите - Мусала. Пътьом ще видите и седемте мусаленски езера. Цената включва и двупосочен билет за кабинковата въжена линия и пакет суха храна.

По време на ваканцията си можете да стигнете и до връх Мальовица, който, макар и не на височината на Мусала, е по-труден за изкачване, според планинарите. След изморителното катерене можете да се насладите на басейна в хотел Рила.

Ако разходката сред боровите гори не е достатъчна, за да изразходвате енергията си, можете да се поизпотите на кортовете на Боровец. Двата корта се намират близо до вилно селище Малина и са обградени с дървета, така че няма да усетите палещите лъчи на слънцето. Покрити са с изкуствена настилка Политан. За начинаещите има инструктори, както и партньори.

Планинското колоездене също е предизвикателство за летовниците на Боровец. Заедно с планинската спасителна служба в курорта са разработени няколко маршрута за велосипедистите. Полудневни турове за колоездачи има до Бяла поляна и Самоков и до Черната скала.Славе Боянов

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Екстремен - Джип сафари - Боровец, Софийска област, информация, история, култура, забележителности в Боровец, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Боровец, снимки от Боровец, туризъм в Софийска област, настаняване в хотели в Боровец, Софийска област; частни квартири в Софийска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.