Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Благоевградска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Банско

п.к. 2770 тел.код 0749

Джаз фестивал


Банско е уникално селище с международно значение за туризма. Освен красивия Пирин и многото природни забележителности, градът е богат със своите исторически местности. Запазени са останки от антични крепости.

Банско е родно място на известни български будители, поети, писатели, художници, зографи и революционери. Градът е известен със своята самобитност и култура, с оригиналнатa си възрожденска архитектура и местните кулинарни специалитети (бански шашлик, банска капама). Гостите на този планински град винаги остават омагьосани от духа на банскалии и у тях се поражда желанието да се върнат пак в дебрите на Пирин планина, защото да си част от природата е това, което всеки търси в забързаното ежедневие.

Всяко лято Банско е домакин на Международния Джаз Фестивал, който съществува от 1998 г. През шестте дни на провеждането му в малкото градче се събират известни български и международни джаз изпълнители. Страните, чиито представители са свирили на сцената в Банско през изминалите години, са общо 15 (без България). Сред най-известните имена на чужденци са Нанси Кинг, Стив Кристоферсън, Скот Хамилтън и много др.Falkorr

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Празници - Джаз фестивал - Банско, Благоевградска област, информация, история, култура, забележителности в Банско, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Банско, снимки от Банско, туризъм в Благоевградска област, настаняване в хотели в Банско, Благоевградска област; частни квартири в Благоевградска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.