Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Благоевградска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Сандански

п.к. 2800 тел.код 0746

Южната перла


Събота
Пътуване до град Сандански. Сандански се намира в долината на река Санданска Бистрица. Градът е международен климатичен и здравен курорт, специализиран в лечението на редица заболявания.

По пътя посещение на Стобските пясъчни пирамиди (разклона за Рилски манастир), които не отстъпват по красота на Мелнишките.

Спиране в с. Илинденци; посещение на църквата "Света Марина" и разходка до уникалните скални комплекси над селото, за които се разказват древни легенди. Разглеждане на експозицията от каменни скулптори край село Илинденци.
Обяд в Сандански.
Посещение на Археологическия музей, разглеждане на останките от античния град, паметника на Спартак и други забележителности.
Свободно време в Сандански - из красивия парк на града, разходка до хотел "Свети Врач" (4 км североизточно от Сандански).
Вечеря и нощувка в хотел "Сандански".

Неделя
Резиденция "Свети Врач": Построена е през 1985 година за прием и обслужване на правителствени делегации. Паркът на резиденцията е озеленен с редки представители на местната екзотична флора, има обширно изкуствено езеро и тенис корт, и предоставя прекрасни възможности за разходка, спорт, уединение и общуване с природата.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Уикенд - Южната перла - Сандански, Благоевградска област, информация, история, култура, забележителности в Сандански, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Сандански, снимки от Сандански, туризъм в Благоевградска област, настаняване в хотели в Сандански, Благоевградска област; частни квартири в Благоевградска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.