Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Бургаска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Бяла вода

п.к. 8171 тел.код 05959

Марино селище

През 1995 г. Димитър Кирпичев от Бяла вода, покойник от преди години, е описал с феноменална точност събитие, станало в близка местност Марино селище. Според осеянието там са били изтребвани богомили от Западна Европа, Русия и България. Част от тях били превозвани с кораби, натикани в клетки така, както се транспортират животни. Плавателните съдове спирали до Царево. Друга част, навързани в групи по стотина, били довеждани пешком до лобното място. Жертвите били обезглавявани в гъстата гора на Странджа, а телата изхвърляни в дерето на пълноводна река. Днес реката е пресъхнала, но водата под нея не спира. Десетилетия тогава тя течала кървава.

Тази информация била потвърдена от пророчицата Ванга. Тя уточнила още: “66 хиляди богомили са избити на това място. Между тях имало седем водачи от по-вътрешния кръг на посветените. Седемте били смятани за посредници между земята и небето”. В същия ден Ванга предсказала още, че на това място ще бликне  извор, водата щяла да бъде целебна. С дарен труд от местните и средства от строителни фирми, изградили светилището.

Хората от Бяла вода не са наясно каква точно е била историята, но се кълнат, че там ставали странни явления. Параклисът нарекли на името на големия български светец Иван Рилски. Дърветата отпред не били отсечени - те символизират водачите от вътрешния кръг на посветените.

Мястото около построения през 1998 г. в Странджа параклис е заредено с особена енергия. Наскоро там е бликнал и извор със сивкаво-белезникава вода. Може би това потвърждава и древното име на на самото село - Бяла вода. Местните твърдят, че изворът е лековит.

Интересът към мястото расте, защото тук по всяко време на годината стават странни неща. Нощем от небето слизат светли кълба, в снега ходят змии, а свещите не гаснат от пронизващия зимен вятър. Достатъчно е да постоиш малко време, за да усетиш в тялото си нова жизнена сила.Милена Славова <milena_kosta@mail.bg>

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Легенди - Марино селище - Бяла вода, Бургаска област, информация, история, култура, забележителности в Бяла вода, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Бяла вода, снимки от Бяла вода, туризъм в Бургаска област, настаняване в хотели в Бяла вода, Бургаска област; частни квартири в Бургаска област.
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.