Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Смолянска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Смолян

п.к. 4700 тел.код 0301

Град на мечтите

Град, който ще ви накара да мечтаете
Град, който ще ви накара да мечтаете

В самото сърце на планината, пръснат като зърна на бисерна огърлица, е разположен град Смолян.

След дългия, лъкатушещ и с многобройни завои път от Пловдив, тук ви очаква един усмихнат град, който ще ви накара бързо да забравите умората. Този древен и млад, мъдър и весел град ще ви очарова с причудливото съчетание на стара и нова архитектура, с упойващия аромат на липи в началото на лятото, с багрената магия на есента и бялата тишина на зимата.

Ако сте от хората обичащи удобствата и комфорта на градския живот и едновременно с това сте запален скиор - Смолян е идеалното място за вашата почивка. Само на 15 км от него се намира курорта Пампорово, със своите прекрасни ски-писти, а всички хотели в града ще ви осигурят транспорт до там.

Квартал Езерово пък ви предлага домашния уют и атмосфера на селския живот, без да ви лишава от близостта на големия град (5 км от Смолян). Хотелчетата са чудесни, оборудвани с всички удобства и разположени сред красивата природа на Смолянските езера - само на 2-3 км от лифтовата станция към връх Снежанка.форум на пътешественика
18 мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Градове - Град на мечтите - Смолян, Смолянска област, информация, история, култура, забележителности в Смолян, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Смолян, снимки от Смолян, туризъм в Смолянска област, настаняване в хотели в Смолян, Смолянска област; частни квартири в Смолянска област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.