Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Благоевградска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Струмяни

п.к. 2825 тел.код 07434

Арт център Илинденци

Скулпторите са осеяли целия регион на Илинденци
Скулпторите са осеяли целия регион на Илинденци
Курс по скулптура
Курс по скулптура
Към римските каменоломни
Към римските каменоломни

Арт център Илинденци се намира в подножието на Пирин, над село Илинденци и отстои на 155 км от София.

Районът е характерен с лечебния си климат, чистия въздух и красивата природа, които много приличат на прочутия град Сандански, разположен 10 км на юг.

От 1998 г. Арт центърът се ползва за провеждане на скулптурни симпозиуми и семинари. Повечето от създадените в него творби са разположени в центъра на село Илинденци. Съвсем наблизо, на 18 км нагоре в планината, се намират най-големите мраморни кариери на Балканския полуостров.

Наред с отличните възможности за творчество, мястото и околността са богати откъм културно-исторически и природни забележителности. Могат да се видят старите римски каменоломни и други археологически паметници.

Околността предлага пещери и палеонтологически находки от 8 милиона години, добре известни на туристите и професионалните пещерняци.

На няколко минути път от главната сграда на Арт центъра са "Целебните извори на Ванга" и историческите "Каменни затвори", датиращи от XVII-XVIII век.

В Историческия музей на Община Струмяни може да се получи информация за забележителностите в района - стари руини, църкви, етнографски къщи.

Туристически интерес са околните населени места Мелник, Сандански, Рупите и много други.

Арт центърът не предлага излишен разкош и лукс, което го доближава до истинската същност на твореца. За посетителите се организират кратки курсове по рисуване и скулптура.Анна Лазарова
Ежегодно Арт центърът организира скулптурни симпозиуми и семинари На 18 км нагоре в планината, се намират най-големите мраморни кариери на Балканския полуостров

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Културно-исторически - Арт център Илинденци - Струмяни, Благоевградска област, информация, история, култура, забележителности в Струмяни, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Струмяни, снимки от Струмяни, туризъм в Благоевградска област, настаняване в хотели в Струмяни, Благоевградска област; частни квартири в Благоевградска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.