Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Чифлик

п.к. 5661 тел.код 069613

Минералната вода на Чифлик


Местоположение
Намира се в централната предпланинска част на Северна България, на 850 м надморска височина, на 15 км югозападно от градския център Троян.

Климатът е умерено-континентален с подпланински характер.

Минералната вода е гореща (51С), с голям дебит - 33 л/сек, слабоминерализирана (0,305 г в л), хидрокарбонатно-силициево-натриева, с лека алкална реакция (рН 7,6) и ниска обща водна твърдост (2Н).

Индикациите на курорта включват заболявания на опорно-двигателния апарат, неврологични и гинекологични заболявания, а така също е показан и за заболявания на дихателните органи и функционални разтройства на нервната система и хипертонични болести и за ваканционен отдих и отмора.

Курортът функционира целогодишно.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Курорти - Минералната вода на Чифлик - Чифлик, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Чифлик, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Чифлик, снимки от Чифлик, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Чифлик, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.