Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Плевенска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Белене

п.к. 5930 тел.код 0658

Защитена местност Кайкуша


Защитена местност “Кайкуша”, обявена със Заповед № 438 / 02.08.1978 г. с площ 240 ха и с режим на защита съответстващ на категория IV по IUCN.

Обектът е разположен на 3 км южно от гр. Белене и включва в границите си остатък от влажна зона в бившата Свищовско-Беленска заливна низина .

Отводнителните съоръжения в съседните на блатото обработваеми земи са довели до силна деградация на това важно в близкото минало местообитание на водолюбиви птици. Възстановителните мерки за обекта са крайно наложителни.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Защитени местности - Защитена местност Кайкуша - Белене, Плевенска област, информация, история, култура, забележителности в Белене, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Белене, снимки от Белене, туризъм в Плевенска област, настаняване в хотели в Белене, Плевенска област; частни квартири в Плевенска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.