Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Благоевградска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Кремен

п.к. 2771 тел.код 074407

Кременска крепост

В пролома на река Места, свързващ Разложката и Гоцеделчевската котловини се намират запазените до 8 метра височина останки от Кременската крепост. Строена е вероятно през ХІІ-ХІV век и е имала функцията да контролира достъпа през пролома.

До крепостта се отива от село Кремен за 50 минути пеша. Ако се пътува с кола от Добринище, пътека трябва да се търси след с. Места. По нея се стига за 20 минути.Красимир Новаков

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Крепости - Кременска крепост - Кремен, Благоевградска област, информация, история, култура, забележителности в Кремен, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Кремен, снимки от Кремен, туризъм в Благоевградска област, настаняване в хотели в Кремен, Благоевградска област; частни квартири в Благоевградска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.