Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Варненска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Аспарухово

п.к. 9260 тел.код 0517

Язовир Цонево


Язовир Цонево (язовир Тича, язовир Камчия) се намира в поречието на река Луда Камчия, само на километър от село Цонево. Той е третият по големина язовир в България, разположен на водна площ от 17 300 дка. Старото му име е язовир Георги Трайков. Той разполага с кристално чисти и топли води, които се използват за напояване и водоснабдяване.

Язовирът е богат на риба. В него плува платика, червеноперка, каракуда, костур и сом. Тези условия предполагат развитието на риболова – стопански и любителски.

Живописното корито на язовира и прилежащите залесени склонове го правят привлекателно място за развитие на туризма и краткотрайния отдих. Край язовира има бунгала, а частни квартири могат да се намерят в близките села Цонево и Аспарухово.Делян Василев
Язовир Цонево е трети по големина в България Привлекателен туристически риболовен център

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Язовири - Язовир Цонево - Аспарухово, Варненска област, информация, история, култура, забележителности в Аспарухово, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Аспарухово, снимки от Аспарухово, туризъм в Варненска област, настаняване в хотели в Аспарухово, Варненска област; частни квартири в Варненска област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.