Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Ловеч

п.к. 5500 тел.код 068

Ловно стопанство Бялка

Ловна резиденция Бялка
Ловна резиденция Бялка
Ловно стопанство Бялка предлага трофей, които се заявяват, а услугите се заплащат предварително
Ловно стопанство Бялка предлага трофей, които се заявяват, а услугите се заплащат предварително

Ловно стопанство Бялка се намира на 14 км. от град Ловеч и на 140 км. от аерогара София

Ловно стопанство Бялка заема площ от 7 324 хектара, от които 62 % горски масиви и 38 % ливадни площи. Стопанството, съобразно районирането на страната, заема предпланинската част на Стара Планина, като надморското равнище варира в диапазона от 180 до 600 м. Теренът е много подходящ за всякакъв вид лов, лесно достъпен и удобен за всеки ловец. С цел водене на интензивен лов в района са изградени огради, които заемат от общата площ на стопанството 3 200 хектара, които са устроени по най-съвременен начин.

В стопанството се развиват с бързи темпове популациите от благороден елен, елен лопатар, муфлон, сърна и дива свиня.

Благородният елен е с перфектни трофейни и екстериорни качества, за които се работи усърдно и благодарение на това гостите ловци могат да се сдобият с едни от най-добрите трофей в цяла Европа.

Същите грижи се полагат и за еленът лопатар, които също е добре застъпен върху територията на стопанството и се разпространява с бързи темпове, относно численост, добри генови заложби и трофейни качества.

Муфлонът също е добре застъпен в границите на стопанството, макар броят му да не е значителен, трофейните качества са много добри, като продължава да се работи в тази насока.

Сърната е в добра гъстота, а трофеите добити от нея са едни от най-добрите в страната.

Дивата свиня, като количество, е най-много разпостранена. Никъде в страната няма да намерите от този вид в по-голяма гъстота. Ловът и е наслада за всеки ловец, които е посетил стопанството. Ловува се на гонка, а така също и от чакало.

Стопанството разполага с много добри кучета за лов чрез гонки които и е решаващ фактор за добрият успех от него. Трофейните качества са много добри и са желани от всеки ловец, посетил ловно стопанство Бялка.

В района са изградени удобни закрити чакала, които са направени по модерен и удобен начин за лов през зимният пириод, като са топло и шумоизолирани. Има изградени също и удобни открити чакала за топлите дни от годината.

Стопанството има много добра леглова база от клас резиденция. Разполага с три двойни стаи, пет единични и един апартамент. Кухнята е с много добри национални ястия и с перфектно обслужване. Също така вилата разполага с широка и удобна гостна оборудвана по съвременен стил и дизайн, които предразполага към добра почивка за гостуващите ловци и гости на стопанството.

Отделно разполага и със сауна която е допълнителен фактор за 100 % релаксация след ловът.


Граници: общата площ на района е 1 673 ха, от която горският фонд е 1 234 ха.

Север: Начална точка на ловно стопанския участък Бялка е водослива на Сънджър дере и река Елешница. Оттам на изток и върви по Сънджър дере и стига до началото му при Цаклийската колиба на пътя Радювене - Горски дом Бялка. Оттам тръгва на юг по пътя за горски дом и стига до Алилова чешма. След това завива на изток и върви по дерето до вливането му в река Тоша.

Изток: река Тоша, при дерето идващо от Алилова чешма, оттам тръгва срещу течението на р. Тоша. От една точка завива на запад и излиза на ливадата в местност Пожара, след което върви покрай гората на запад. След известно продължение завива на юг и стига до ливадата при местност Булкалъм, след което продължава на юг и по горски път продължава до края на гората до дерете идващо от Бараката. Оттам върви срещу течението на дерето и стига до една точка, в която продължава по дерето минаващо над скалата. Все по течението надолу се стига до регулацията на село Соколово.

Юг: от с. Соколово тръгва на запад по шосето Ловеч - София (през Соколово) и стига до землищната граница между село Соколово и Киркова махала. Оттам завива леко на север и върви срещу дерето, пресича електропровод и стига черния път към билото. По този път на северозапад и стига шосето за Горския дом Бялка. След това тръгва по него на север и при черния път под иглолистния пояс завива на запад, тръгва по него и при доближаването му до дерето се прехвърля по него, по което продължава докато стигне дерето вдясно, по което завива на север. По дерето се стига до цакълирания път за горския дом, след което се тръгва на изток по него до паметника, като там се поема по пътя за местността Динковото и се стига до местността Батаклийски дол, след което се продължава в посока река Елешница.

Запад: По течението на р. Елешница се стига до вливането на Сънджър дере (начална точка).


Ловно стопанство Бялка предлага трофей, които се заявяват, а услугите се заплащат предварително:

  • благороден елен – от 6 до 16 кг. и нагоре
  • елен лопатар – от 3 до 5 кг и нагоре
  • муфлон – от 70 до 95 см и нагоре
  • сърна – от 350 до 500 гр и нагоре
  • дива свиня – от 18 до 27 см и нагоре

Пред 2005 година са добити много добри трофей, както от български, така и чуждестранни ловци, в това число:

  • от дива свиня 10 трофея в границите от 21,5 до 27 см
  • от сърна 9 трофея в границите от 320 до 596 гр
  • от муфлон 4 трофея в границите от 80 до 95 см


форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Лов - Ловно стопанство Бялка - Ловеч, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Ловеч, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Ловеч, снимки от Ловеч, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Ловеч, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.