Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Пловдивска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Хисаря

п.к. 4180 тел.код 0337

Балнеокурорт Хисаря

Хисаря е един от най-големите и международно известни балнеоложки курорти в България. Намира се на 42 км северно от Пловдив и в близост до гр. Карлово.

Курорт Хисаря разполага с термално находище от 22 извора, с различна физико-химична характеристика и температура, с доказани лечебни свойства. Качествата на хисарската минерална вода, чистият въздух и благоприятният климат, съчетани с различни видове терапия и работата на висококвалифицирани специалисти, осигуряват резултатното лечение на бъбречно-урологични, жлъчно-чернодробни, ревматични и много други заболявания.

В специализираните заведения се прилага и физиотерапия, ароматотерапия, фитотерапия, класически и източни масажи, калолечение и пр. Тук пациентите са консултирани не само във връзка със заболяването си, но и за водене на здравословен начин на живот след лечението.

В курорта са изградени модерни хотели, балнеолечебници, водопийни павилиони, санаториуми, десетки почивни бази, частни и фирмени вили и др. Има открит минерален басейн и плаж, много паркове и градини.

Освен за балнеолечение, Хисаря предлага отлични условия за конгресен, селски, еко и ловен туризъм.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Балнео - Балнеокурорт Хисаря - Хисаря, Пловдивска област, информация, история, култура, забележителности в Хисаря, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Хисаря, снимки от Хисаря, туризъм в Пловдивска област, настаняване в хотели в Хисаря, Пловдивска област; частни квартири в Пловдивска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.