Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Пернишка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Голямо градище

Крепостта Перник не били имала силата да се противопостави така ефективно на чуждите завоеватели, ако не е съществувала мрежата от помощни крепости, скътани в непристъпните тогава дебри на планината Голо бърдо.

Голямо Градище е била най-голямата крепост в Голо бърдо. Представлявала е елипса с размери 150 на 100 метра.

Крепостта се намира в околностите на х. Славей, до която се стига за около 1,40 ч. от ж.п. гарата в Перник. От Перник до хижата има 4-километрово шосе.Красимир Новаков

форум на пътешественика
1 мнениеИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Крепости - Голямо градище - Перник, Пернишка област, информация, история, култура, забележителности в Перник, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Перник, снимки от Перник, туризъм в Пернишка област, настаняване в хотели в Перник, Пернишка област; частни квартири в Пернишка област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.