Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Благоевградска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Крепост Св. Димитър

Наречена е така от местното население на параклиса, намиращ се сред останките на крепостта. Стените са с височина до метър, като най-вероятно крепостта е възникнала през ІV-VІ век. Някои изследователи предполагат, че тук е престояла чудотворната икона на Св. Димитър, на път за Търново.

Крепостта е разположена на хълм на 3 км южно от град Хаджидимово, Благоевградска област. Градът се намира на 16 км югоизточно от Гоце Делчев.Стефан Димитров

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Крепости - Крепост Св. Димитър - Хаджидимово, Благоевградска област, информация, история, култура, забележителности в Хаджидимово, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Хаджидимово, снимки от Хаджидимово, туризъм в Благоевградска област, настаняване в хотели в Хаджидимово, Благоевградска област; частни квартири в Благоевградска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.