Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Благоевградска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Важен туристически център

Град Разлог се намира в Разложката котловина на 825 м надморска височина. В града живеят около 13 000 жители. Отстои на 6 км северно от Банско, на 54 км югоизточно от Благоевград и на 154 км южно от София.

Разлог има прекрасно разположение - от едната страна се извисяват ридовете на Пирин, а от другата - на Рила планина.

Разлог възниква по времето на второто българско царство. Още по време на турското робство става административен център на Разложката котловина. Развитата допреди десетилетие промишленост напоследък запада, но разложени търсят и други начини за препитания - главно в областта на транспорта и туризма. Разлог остава основен транспортен център на котловината - практически целият обществен превоз преминава през него. Местните предприемачи иззеха част от функциите на Велинград и сега голяма част от автобусите за поречието на места - Белица, Якоруда, Черна Места - преминават през Разлог.

Не остава назад и в развитието на туризма - Разлог се гордее с впечатляващите кукерски празници - шествието на 1 януари всяка година е нещо, което не бива да се пропуска. Местният музей предлага кукерски демонстрации през цялата година. Градчето се използва и за изходен пункт по посока Югозападна Рила. Освен това градът е важен изходен пункт за пешеходни маршрути към Северен Пирин - през Предела и хижа Яворов.

Селата Баня и Банище предлагат възможности за балнеолечение с минерална вода.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Градове - Важен туристически център - Разлог, Благоевградска област, информация, история, култура, забележителности в Разлог, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Разлог, снимки от Разлог, туризъм в Благоевградска област, настаняване в хотели в Разлог, Благоевградска област; частни квартири в Благоевградска област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.