Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Врачанска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Във Врачанския Балкан

Врачанската планина разкрива особеностите си при непосредствен контакт. Най-скътаните и приятни места из пазвите на планината могат да се видят само от туристи пешеходци. Решат ли да прекарат почивния си ден сред природата те могат да се запознаят с множеството исторически места, да опитат омайната прохлада на балканските букаци, да си наберат множество билки за планински чай, диворастящи плодове и вкусни гъби.

Първи ден

Пътуване до Враца. По пътя - посещение на Искърския пролом, Лакатнишките скали. Разглеждане на Черепишкия манастир и информационния център на Природен парк "Врачански Балкан" в него. Пристигане във Враца. Обяд. Обиколка на града с разглеждане на паметника на Христо Ботев, старата бойна кула, възрожденския квартал и църквите. Посещение на Историческия музей и музея на възраждането, разглеждане на Посетителския център на Природния парк в Туристическия дом. Посещение на водопада Скакля и нощувка в село Паволче.

Втори ден

Сутринта - посещение на паметника на Ботевата чета на връх Околчица. Отпътуване за прохода Вратцата и село Згориград. Преход по Врачанската екопътека от село Згориград до водопада. Обяд. Посещение на пещерата "Леденика". Слизане пеша до Вратцата. Отпътуване.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България През уикенда - Във Врачанския Балкан - Враца, Врачанска област, информация, история, култура, забележителности в Враца, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Враца, снимки от Враца, туризъм в Врачанска област, настаняване в хотели в Враца, Врачанска област; частни квартири в Врачанска област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.