Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Планини Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Екопътеките в България

По екопътека Згориград
По екопътека Згориград

Екопътеките в България са изградени само с помощта на материали, взети от природата - дърва и камъни. Използването на желязо и бетон е забранено.

В България има десетки еко-пътеки, създадени по инициатива на Българската Асоциация за Селски и Еко Туризъм. Повечето от екопътеките са построени от доброволци и следват пролома на реки, рядко използвайки вече установени пътеки.

Екопътеките са комбинация от малки дървени мостчета, разположени над бучащата вода на някоя река и дървени подвижни стълби, които катереят почти вертикални скали и пропасти. На определени места неподвижни въжета осигуряват необходимата сигурност и безопасност за туристите.Николай Панайотов

форум на пътешественика
1 мнениеИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Екопътеки - Екопътеките в България - Балкан, Планини, информация, история, култура, забележителности в Балкан, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Балкан, снимки от Балкан, туризъм в Планини, настаняване в хотели в Балкан, Планини; частни квартири в Планини.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.