Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Врачанска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Екопътека Згориград

Екопътеката на Враца е може би най-вълнуващата от екопътеките в България. Започва от горния край на село Згориград, разположено в долината на река Лева.

Разликата в надморската височина в началото и края на пътеката е около 700 метра. Разходката продължава два часа. Тя минава през скали, дървени мостове висящи над силнотечащата река, и почти вертикални подвижни стълби ще Ви отведат до сърцето на планината - водопадът “Боров камък”. Когато реката е пълноводна трябва да се премине под водопада, за да се продължи до хижа Пършевица.

Всеки, който иска да види красивия водопад "Боров камък", може да използува Згориградската екопътека като най-добре избран маршрутен вариант.Магдалена Дечева
Повечето от екопътеките са построени от доброволци и следват пролома на реки, рядко използвайки вече установени пътеки Водопадът Боров камък се сгромолясва от 50 метрова височина В подножието реката се разбива в облак от водни пръски

форум на пътешественика
7 мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Екопътеки - Екопътека Згориград - Враца, Врачанска област, информация, история, култура, забележителности в Враца, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Враца, снимки от Враца, туризъм в Врачанска област, настаняване в хотели в Враца, Врачанска област; частни квартири в Врачанска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.