Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер София град Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Боянски водопад

Боянският водопад е най-красивият и най-големия водопад на Витоша
Боянският водопад е най-красивият и най-големия водопад на Витоша

На около 4,5 км. от центъра на Бояна се намира Боянския водопад. Това е едно от онези кътчета на природата, пред които човек се прекланя. Боянският водопад е най-красивият и най-големия водопад на Витоша. Единствено шумът на падащата от 15 метра вода нарушава тишината и спокойствието на красивата местност. Особено красив е на пролет, при пълноводие.

През 1920 г. Иван Вазов, след една от екскурзиите си до водопада, написва пътепис, в който го описва по неповторим начин:

"Тоя водопад ти се струва, че не иде от върха на Витоша, а нейде от небесните висини, носейки със себе си лъчите на синевата и шума на бурите им."

Освен на красотата на водопада, можете да се насладите на величествената природа в околността. Тук ще откриете едно превъзходно място за почивка.Алексей Дренчев

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Водопади - Боянски водопад - Бояна, София град, информация, история, култура, забележителности в Бояна, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Бояна, снимки от Бояна, туризъм в София град, настаняване в хотели в Бояна, София град; частни квартири в София град.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.