Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Богато културно наследство

Историческият музей
Историческият музей

Музеят за народни художествени занаяти и приложни изкуства е събрал най-добрите образци на занаятчийското производство. Интерес представляват църквата "Св. Параскева", Градската кула, художествената галерия, архитектурните ансамбли на улиците "Васил Левски", "Цар Калоян" и Марковия мост, къщите на Иван Хаджийски, Минко Николов и Дона Милина, Балевата къща, комплексите от стари къщи в кварталите Попишка и Дрянска.

Троянският манастир е разположен на 10 км. югоизточно от гр. Троян. В село Черни Осъм, отстоящо на 12 км. източно от града и на 2 км. южно от Троянския манастир, се намира Природонаучният музей. Има редовна автобусна линия между селото и града.

Националният панаир – изложба на художествените занаятчии се провежда в село Орешак, на седем километра източно от града. Представят се произведения на модерните майстори – занаятчии не само от Троян и региона, но и от цялата страна.

Беклемето е туристически комплекс на около 20 км. югозападно от града. Там има много частни вили, заведения и хотелски комплекс.

Село Шипково се намира на 18 км. западно по пътя за Тетевен. Има балнеологичен санаториум с минерални басейни.Йордан Димитров

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Културно-исторически - Богато културно наследство - Троян, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Троян, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Троян, снимки от Троян, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Троян, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.