Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Габровска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Градище

Римска медна кана за вино
Римска медна кана за вино
Уникални женски накити
Уникални женски накити
Медни битови съдове
Медни битови съдове

Само на 3 км. от центъра на Габрово, по стръмен път с живописни завои може да се достигне до местността Градище.

Тук може да разгледате останките от старата крепостна стена от IV-V век пр.н.е., охраняваща пътя през Шипченския проход.

Паркът е разположен високо над града сред зеленината на боровата гора и е чудесно място за разходки и семейни излети. При ясно време се виждат отвесните скали на Витата стена и дори старопланинския първенец връх Ботев. Най-малките ще открият в парка интересни кътчета за игри и ще се порадват на животните в зоопарка, а любознателните ще посетят Планетариума.

В местността Градище любителите на планинския туризъм ще могат да се насладят на необятната красота на българската природа.Виктор Евангелатов
Късноантичната крепост в местността Градище

форум на пътешественика
1 мнениеИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Крепости - Градище - Габрово, Габровска област, информация, история, култура, забележителности в Габрово, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Габрово, снимки от Габрово, туризъм в Габровска област, настаняване в хотели в Габрово, Габровска област; частни квартири в Габровска област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.