Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Планини Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Райско пръскало


От Райските скали в Средна Стара планина се спуска най-високият от всичките 300 водопади в България - Райското пръскало. Той се намира под един от българските природни резервати – Джендема. Сред непристъпните пропасти, зъбери и скални гребени, растително и животинско разнообразие се намира тази ненагледната красота на България.

Водопадът е не само най-високият в България, но и на целия Балкански полуостров. Неговата височина е 124 м. Райското пръскало се извива почти от самия връх Ботев. Великолепната гледка е пленявала и продължава да пленява туристите. И независимо от това, че е посещаван от многобройни туристи, водопада Райското пръскало и местността са запазили непокътнатия си и чист облик. Този шедьовър на природата местните хора наричат още Юмрукчал.Стефан Димитров
Със своите 124 м, Райското пръскало е най-високия водопад на Балканския полуостров

форум на пътешественика
2 мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Водопади - Райско пръскало - Балкан, Планини, информация, история, култура, забележителности в Балкан, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Балкан, снимки от Балкан, туризъм в Планини, настаняване в хотели в Балкан, Планини; частни квартири в Планини.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.